Mobile & desktop SEO

Δεν μπορείτε να φτιάξετε μια responsive ιστοσελίδα και απλά να την ονομάσετε mobile ready. Για να προσαρμοστείτε πραγματικά στη δραματική αύξηση της κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να καταλάβετε με ποιόν τρόπο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις συσκευές για να βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει. Πώς να προσαρμόσετε τις στρατηγικές του SEO και του μάρκετινγκ περιεχομένου για να προετοιμαστείτε για τη νέα εποχή του digital marketing;

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, πάνω από το 55% της συνολικής διαδικτυακής κίνησης προέρχεται τώρα από κινητά και tablet.

Για να κερδίσετε σε αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον απαιτείται ή κατανόηση της πρόθεσης του χρήστη, του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες σας χρησιμοποιούν κινητά και του πώς εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας σε κινητές συσκευές.

Go mobile

Οι εταιρείες που εξακολουθούν να υιοθετούν τη στρατηγική του μάρκετινγκ για τους υπολογιστές σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν τα κινητά ενδέχεται να χάσουν τις ευκαιρίες και να μην προσέξουν τις απειλές που υπάρχουν.

Το κινητό - πρώτα δεν σημαίνει το μόνο κινητό. Κερδισμένοι θα βγουν οι εταιρείες που θα έχουν ξεχωριστές στρατηγικές για το mobile και για το desktop περιεχόμενο και θα παρακολουθούν την απόδοση και στα δύο.

Η παγκόσμια δαπάνη για διαφήμιση μέσω κινητού τηλεφώνου αναμένεται να διπλασιαστεί από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 σε σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 - αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% των ψηφιακών διαφημιστικών δαπανών παγκοσμίως. Αυτή η έκρηξη αντικατοπτρίζει την ταχεία ανάπτυξη του κινητού, που άλλαξε τους κανόνες για τους διαφημιζόμενους και για τους καταναλωτές. Το κινητό δεν είναι πλέον μια συσκευή - είναι ένας τρόπος ζωής.

Digital μικρο – στιγμές

Το κλειδί για την επιτυχία έγκειται στην κατανόηση αυτής της μεταβολής συμπεριφοράς. Το κινητό έχει ξεπεράσει τον υπολογιστή όσον αφορά τις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στο Internet, αλλά δεν τον έχει αντικαταστήσει.

Με άλλα λόγια, οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους ως αντικαταστάτες των υπολογιστών τους - αλλά με εντελώς νέους τρόπους που προηγουμένως δεν ήταν δυνατοί.

Ο πολλαπλασιασμός των κινητών συσκευών σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν τώρα να αναλάβουν δράση για την άμεση ικανοποίηση των αναγκών τους. Η Google ορίζει τις περιπτώσεις όταν ένας χρήστης στρέφεται σε μια κινητή συσκευή για να ικανοποιήσει μια άμεση ανάγκη ως μικρο-στιγμές:

  • ‍Θέλω να ξέρω στιγμές
  • Θέλω να πάω στιγμές
  • ‍Θέλω να κάνω στιγμές
  • Θέλω να αγοράσω στιγμές

Ένας πελάτης που αναζητά τα στοιχεία επικοινωνίας μιας εταιρείας έχει ένα ερώτημα τύπου "θέλω να ξέρω". Σε κινητά, το άτομο είναι πιο πιθανό να κάνει κλικ σε ένα κουμπί «καλέστε τώρα» παρά να πληκτρολογήσει ένα μήνυμα, το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί με το άτομο που ψάχνει πληροφορίες στον υπολογιστή.

Προφανώς οι χρήστες προτιμούν όλο και περισσότερα τις κινητές συσκευές τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες χρειάζονται ιστοσελίδες και στρατηγικές μάρκετινγκ που συμβαδίζουν με την νέα πραγματικότητα.