Ένας έλεγχος περιεχομένου, όταν γίνει σωστά, μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν το content σας είναι σχετικό όχι μόνο με τους στόχους της εταιρείας σας και τους στόχους του SEO, αλλά και με τις ανάγκες του πελάτη.

Η Google έχει κάνει πολλές αλλαγές για τους μαρκετέρ τα τελευταία χρόνια, όπως οι σημαντικές ενημερώσεις αλγορίθμων και η φωνητική αναζήτηση, όλες αυτές οι αλλαγές ακολουθούν τον τελικό στόχο της Google να δημιουργήσει την καλύτερη εμπειρία αναζήτησης για τους χρήστες της.

Δεν είναι αρκετό πλέον να αναπτυχθεί και να βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μόνο για τις μηχανές αναζήτησης. Καθώς η επεξεργασία της γλώσσας έχει γίνει στόχος για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της εταιρείας σας δεν απευθύνεται πλέον μόνο στις μηχανές αναζήτησης, αλλά στους πραγματικούς ανθρώπους.

Για να προσελκύσουν τους ανθρώπους και τις μηχανές αναζήτησης, οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιολογήσουν το περιεχόμενό τους μέσω μιας διαδικασίας ελέγχου, προκειμένου να ανακαλύψουν τι μπορεί να λειτουργήσει (ή να μην λειτουργήσει) και να καθορίσει πού χρειάζονται βελτιώσεις. Ο έλεγχος περιεχομένου ιστότοπου αποτελεί ένα μέρος της στρατηγικής περιεχομένου σας.

Όταν γίνεται με σωστό τρόπο, ο έλεγχος περιεχομένου βοηθά να καταλάβετε αν το περιεχόμενο του ιστότοπού σας είναι συναφές όχι μόνο με τους εταιρικούς στόχους και τους στόχους του μάρκετινγκ αλλά και με τις ανάγκες του πελάτη. Μπορούν επίσης να παρέχουν χρήσιμες οδηγίες για το SEO.

Ελέγξτε το υπάρχον περιεχόμενο

Ο κάθε έλεγχος περιεχομένου είναι διαφορετικός και χρειάζονται πολλά διαφορετικά κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ. Ωστόσο, κάθε έλεγχος περιεχομένου έχει ορισμένα κοινά στοιχεία, όπως την αξιολόγηση ποσοτικών και ποιοτικών μετρήσεων για κάθε σελίδα ενός ιστότοπου.

Το πρώτο βήμα σε κάθε έλεγχο περιεχομένου είναι να καταγράψετε όλο το υπάρχον περιεχόμενο ενός ιστότοπου.

Google Analytics μας επιτρέπει να δούμε τα στοιχεία επιτυχίας κάθε σελίδας, τα οποία διαχωρίζονται από το κανάλι μάρκετινγκ.

Με κάθε έλεγχο περιεχομένου, πρέπει να ορίσετε προβλήματα του ιστότοπού σας και να εντοπίσετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Εάν αποφασίσετε ότι το περιεχόμενο στερείται ουσίας ή έχει περιορισμένη επισκεψιμότητα αλλά είναι απαραίτητο για την εταιρεία ανανεώστε το έτσι ώστε να ταιριάζει το τρέχον κοινό.

Δημιουργία περιεχομένου για στοχευμένο κοινό

Το επιτυχές μάρκετινγκ περιεχομένου αφορά τη στόχευση και, στη συνέχεια, το κέρδος. Για μια επιχείρηση B2B, η σελίδα του προϊόντος ή case studies μπορεί να είναι το πιο σημαντικό κομμάτι περιεχομένου για το στοχευμένο κοινό του.

Είναι κρίσιμο να αφιερώσετε χρόνο για την αξιολόγηση κάθε σελίδας με βάση την αρέσκεια των χρηστών. Πρέπει να απευθυνθείτε σε πραγματικά άτομα και στο Google. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια εργαλεία για να αξιολογήσετε την ποιότητα του περιεχομένου σας και να διατυπώσετε μια σαφή κατανόηση όσον αφορά τη δημιουργία περιεχομένου.