Σύμφωνα με τη στατιστική, οι travel bloggers παίζουν σχετικά μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση των αντιλήψεων των πελατών. Κατά πάσα πιθανότητα οι υποψήφιοι πελάτες θα στραφούν σε ένα travel blogger και θα δώσουν προσοχή στις δικές του απόψεις για το ποιο είναι το καλύτερο ξενοδοχείο για διακοπές στην Ελλάδα. Ακόμα και αν είναι ένας άγνωστος άνθρωπος μπορεί να δει κανείς τις δικές του μη-επαγγελματικές φωτογραφίες από τα δωμάτια του ξενοδοχείου και να διαβάσει την δικιά του αξιολόγησή.

Ο ανθρωπινός παράγοντας πάντα μετράει

Προτού κάνουν την κράτησή τους  οι υποψήφιοι πελάτες θα ερευνήσουν το διαδίκτυο, διεξάγοντας τη δική τους έρευνα. Θα ψάξουν έμπνευση στο Instagram, στο Pinterest και θα διαβάσουν σχόλια στο Facebook. Χρησιμοποιήστε τα κανάλια σας για να ωφεληθείτε από  αυτήν τη συμπεριφορά.

Αν κάνει κανείς ένα κλικ σε κάποια ωραία δημοσίευση και μεταφέρνεται στην αρχική σελίδα του ξενοδοχείου σας και όχι στην απευθείας κράτηση, να είστε σίγουροι ότι εδώ μπορεί να χάσετε το ενδιαφέρον του και θα κάνει αμέσως τη δική του έρευνα και σύγκριση, καταλήγοντας σε κάποια από τα OTAs. Κάντε εύκολο για τους πελάτες σας να παραμείνουν περίεργοι.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι ταξιδιώτες γίνονται ακόμα πιο ενεργοί στο διαδίκτυο. Θα μοιραστούν τις φωτογραφίες τους και θα θελήσουν να επισημάνουν με ένα tag ή check in το ξενοδοχείο, το εστιατόριο ή την εμπειρία τους. Βεβαιωθείτε ότι τους παρέχετε αυτή τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία των διακοπών των ονείρων τους - από την οπτική γωνία ενός πραγματικού ατόμου.

Ας υποθέσουμε ότι πείσατε τον πελάτη να επιλέξει το ξενοδοχείο σας ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες επιλογές. Ποια είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούει κανείς στη Reception; Έχετε Wi Fi; Μην ζητάτε από τον πελάτη σας  να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση του, την ηλικία και το όνομά του ή να πληρώσει για αυτήν την υπηρεσία! Μην τον επιβαρύνετε με επιπλέον βήματα. Πρέπει να είναι εύκολο για αυτούς να μοιραστούν την εμπειρία των ονείρων τους χρησιμοποιώντας το Wi Fi σας αμέσως.

Μετά το ταξίδι, οι πελάτες συνήθως προχωρούν στο επόμενο βήμα. Καλό θα ήταν να τους ενθαρρύνετε να γράψουν μια κριτική στη Facebook σελίδα σας για να δημιουργηθεί μια αυθεντική εμπειρία από την διαμονή στο ξενοδοχείο σας.

Ο κλάδος του τουρισμού και της φιλοξενίας μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του πελάτη εάν αποδείξει την αυθεντικότητα των υπηρεσιών που παρέχει. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι πια ο κύριος στόχος της επιχείρησης η πώληση του πακέτου διακοπών  αλλά η πώληση των ονείρων.