Τα στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι το 67,45% των online καλαθίων  εγκαταλείπονται. Οι περισσότερες αποφάσεις που παίρνουμε κατευθύνονται από το υποσυνείδητό μας και είναι σημαντικό να το αναγνωρίσουμε για να πετύχουμε την αποτελεσματική στόχευση των πελατών.

Σας παρουσιάζουμε μερικές απλές τεχνικές βασισμένες στις αρχές της ψυχολογίας που μπορείτε να εφαρμόσετε στον ιστότοπό σας για να μετατρέψετε αυτά τα εγκαταλελειμμένα καλάθια σε πωλήσεις.

Opportunity cost

«Η απώλεια των άλλων εναλλακτικών λύσεων όταν γίνεται μια επιλογή»

Ένα κοινό ζήτημα για τους πελάτες κατά τη διάρκεια της αγοράς σε έναν ιστότοπο είναι η σύγχυση που εμφανίζεται όταν βρίσκονται μεταξύ δύο επιλογών. Οι πελάτες συνήθως αισθάνονται πιο ωραία όταν νομίζουν ότι παίρνουν μια σωστή απόφαση επιλέγοντας τα προϊόντα της «μεσαίας κατηγορίας».

Παρουσιάζοντας μια τρίτη κατηγορία προϊόντος μπορείτε να επηρεάσετε την επιλογή τους. Σκεφτείτε να δώσετε μια επιλογή λιγότερο ελκυστική από αυτή που θα θέλατε να πουλήσετε. Προσφέροντας μια υπηρεσία που είναι πολύ πιο ακριβή, δίνετε στους πελάτες σας την ευκαιρία να αισθανθούν ότι παίρνουν μια προσφορά επιλέγοντας το προϊόν ή υπηρεσία μεσαίας κατηγορίας  παρακάμπτοντας τη φθηνότερη επιλογή.

Εκπτώσεις!

Η αγάπη για τις εκπτώσεις βασίζεται στην επιθυμία για άμεση ανταμοιβή.Για να επωφεληθείτε από αυτόν τον κανόνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες τακτικές όπως η παροχή στιγμιαίων μικρών εκπτώσεων και ανταμοιβών περιορίζοντας το χρονικό διάστημα ή την αξία των αγορών, για παράδειγμα: «Μόνο σήμερα! Δωρεάν παράδοση σε όλες τις παραγγελίες άνω των € 50». Αυτό μπορεί να δώσει ένα κίνητρο στον πελάτη σας να πάρει μια γρήγορη απόφαση.

Ο ανθρώπινος παράγοντας

Από τη φύση μας προσπαθώντας να συμμορφωθούμε, αντιγράφουμε  άλλες ενέργειες και αποφάσεις, ειδικά όταν δεν είμαστε σίγουροι για τις δικές μας επιλογές.

Μπορείτε εύκολα να παίξετε με αυτήν την συμπεριφορά των πελατών χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα.

Το παράδοξο της επιλογής

Μια πληθώρα επιλογών μπορεί να οδηγήσει τον καταναλωτή σε άγχος, εάν υπάρχουν πάρα πολλοί σύνδεσμοι ή εικόνες για να κάνει κλικ σε μία σελίδα. Αν υπάρχουν πολλά επιθυμητά προϊόντα από τα οποία μπορεί να επιλέξει, μπορεί να μπερδευτεί και να φύγει από την ιστοσελίδα σας. Με την απλοποίηση των επιλογών μπορείτε να το αποφύγετε. 

Εφαρμόζοντας αυτές τις απλές αλλαγές στην ιστοσελίδα σας, θα αυξήσετε τις πιθανότητες το να  μετατρέψετε το online καλάθι αγορών σε κέρδος.