Αυτοματοποιημένες επεκτάσεις

Στο πλαίσιο της αύξησης της αυτοματοποίησης λογαριασμών, η Google συνιστά στους χρήστες να της επιτρέπουν να προστεθούν αυτομάτως επεκτάσεις διαφημίσεων σε διαδικτυακές διαφημίσεις.

Το επιχείρημα είναι ότι οι επεκτάσεις διευρύνουν την "ακίνητη περιουσία" της διαφήμισης και ως εκ τούτου ενισχύουν την απόδοση των διαφημίσεων.

Όπως αναφέρεται στο αρχείο βοήθειας Google: Οι αυτοματοποιημένες επεκτάσεις σας δίνουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε νέους πελάτες. Όταν μια αυτοματοποιημένη επέκταση προβλέπεται ότι θα βελτιώσει την απόδοση της διαφήμισής σας, το AdWords θα την δημιουργήσει αυτόματα και θα την εμφανίσει κάτω από τη διαφήμισή σας.

Η συνιστώμενη ρύθμιση της Google είναι "χρησιμοποιήστε όλες τις διαθέσιμες αυτοματοποιημένες επεκτάσεις". Σκεφτείτε το σοβαρά. Υπάρχει κάποιο νόημα να επιτρέψετε την αυτόματη προσθήκη νέων στοιχείων με βάση έναν αλγόριθμο που δεν γνωρίζει τις ειδικότητες της επιχείρησής σας;

Αποκλείστε τις επεκτάσεις κλήσεων αν ο λογαριασμός σας στοχεύει σε διάφορες χώρες, επειδή κάθε χώρα έχει διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου. Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να εμφανίζει η Google έναν λάθος αριθμό.

  • Ορισμένες άλλες επιλογές, όπως οι αξιολογήσεις των πωλητών και των καταναλωτών μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμες.
  • ‍Πρέπει να επιλέξετε ποιες επεκτάσεις θέλετε να επιτρέψετε για την αυτοματοποίηση.
  • ‍Ελέγξτε τις επιλογές σας για να βεβαιωθείτε ότι εξυπηρετούν τους στόχους σας.

Θέσεις χρηστών

Οι επιλογές τοποθεσίας σάς επιτρέπουν να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε άτομα ανάλογα με το πού βρίσκονται ή ποιά μέρη τους ενδιαφέρουν.

Η συνιστώμενη ρύθμιση επιτρέπει σε κάποιον που είναι για διακοπές στην Κρήτη, για παράδειγμα, να ψάξει οδοντίατρο στην Αθήνα.

Ελέγξτε πόσα κλικ λαμβάνετε εκτός από αυτές της στοχευμένης τοποθεσίας σας.  Βέβαια θα υπάρχουν κάποια, αλλά σίγουρα δεν θέλετε τα «εξωτερικά» κλικ να γίνουν δαπανηρά.

Καμία από παραπάνω παρατηρήσεις δεν θα μετατρέψει μεμονωμένα τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας, ωστόσο αυτές οι λίγες προσαρμογές μπορούν να προσθέσουν σημαντικές βελτιώσεις με την πάροδο του χρόνου.