1. #It’s_Business_Baby: 

Όταν δημιουργείτε τη νέα σελίδα, σιγουρευτείτε πως έχετε επιλέξει business και όχι private account. Το business account κρύβει νέες, αυξημένες δυνατότητες για την επιχείρησή σας! Χρησιμοποιήστε το bio για να περιγράψετε με τι ασχολείται και κάντε το logo σας αναγνωρίσιμο επιλέγοντας το για profile photo. 

2. #think_smart: 

Σκοπός της εταιρίας σας; Αύξηση των πωλήσεων, μεγαλύτερη κινητικότητα, brand loyalty, περισσότερη ορατότητα, ικανοποίση πελατών και προσέλκυση των ταλέντων του χώρου για να δουλέψουν μάζι σας. Έχετε όλους τους στόχους σας υπόψη για να χτίσετε μια επιμελως προσχεδιασμένη στρατηγική που θα συνάδει με τις ανάγκες της επιχείρησής σας. 

3. #i_follow_you: 

O χρόνος είναι χρήμα. Πόσο μάλλον στον χώρο του Βusiness. Mήν περιμένετε αδρανείς! Ακολουθήστε από το νέο Business account τους influencers στον κλάδο σας. Έτσι, θα χτίσετε χρήσιμες γνωριμίες, θα παίρνετε νέες ιδέες από τον τρόπο που λειτουργούν online άλλες επιχειρησεις, και θα κάνετε τo έργο σας γνωστό στο συγκεκριμένο “κύκλο”. Να συμμετέχετε σε συζητήσεις κάτω από post και να κανετε την παρουσία σας αισθητή. Follow, Engage, Profit. 

3. #sharing_is_caring: 

Το instagram ειναι networking. Και networking σημαίνει αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών επαφών σας για τη δημιουργία νέων. Μια απλή κίνηση όπως η ενεργοποιηση της δυνατότητας share των δημοσιεύσεων σας θα πολλαπλασιάσει τους followers σας. 

4. #cross_promotion: 

Έχει η επιχείρηση σας σελίδα στο Facebook, έχετε Blog ή χρησιμοποείτε κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο; Διαφιμήστε το instagram business 

account σας σε όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιείται ήδη και ζητήστε από τις ήδη υπάρχοντες επαφές σας να σας ακολουθήσουν και στο instagram. #όσοι_πιστοί_προσέλθετε 

5. #branding

 Ναι, δε φτάνει απλά να έχετε ένα instagram business account. Να θυμάστε ότι πρέπει να ξεχωρίζετε. Ποστάρετε διαρκώς δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα της φωτογραφίας που ανεβάζετε, στα φίλτρα που χρησιμοποιείτε, στη λεζάντα αλλά και τα hashtag. Η ποιότητα ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ισχυρό όπλο. 

6. #advertising 

Ναι, κανείς δεν κατήργησε τη διαφήμιση. Οι χορηγούμενες διαφημίσεις διασφαλίζουν μια περίοπτη θέση για την επιχείρησή σας στο Instagram. Περιττό να πει κανείς πως μια καλή διαφήμιση=στοχευμένο targeting=αυξημένες πωλήσεις=συνταγή επιτυχίας. 

7. #sales: 

Πόσες φορές μπήκατε σε ένα μαγαζι μόνο λόγω της ελκυστικής αναγραφής ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στις βιτρίνες του?! Οι εκπτώσεις είναι must, γι’ αυτό μοιραστείτε ειδικούς εκπτωτικούς κωδικους με τους followers σας και εγγυημένα θα επισκεπτονται πιο συχνά τη σελίδα σας (προσκαλώντας παράλληλα και πολλούς φίλους). 

8. #fanclub:

 Η αναγνώριση είναι πολύ σημαντική για μια επιτυχημένη επιχείρηση. ‘Εγραψε κάποιος καλό review στο Instagram δείχνοντας εκτίμηση στο έργο σας? Μοιραστείτε το! Με τα θετικά reviews θα αναδειχτείτε και h εταιρία σας θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία. 

9. #giveway:

 Πιο πολύ απ’ τις εκπτώσεις ο καταναλωτής αγαπάει μόνο τα δώρα! Δημιουργήστε ένα hashtag και ενθαρρύνετε τους ακολούθους σας να ανεβάσουν μια φωτογραφία για vα συμμετέχουν στο διαγωνισμό σας. Οφέλη; Αμέτρητα. ‘Aμεση προβολή του brand σε μεγαλύτερο πληθυσμό, user engagement και ικανοποίηση του καταναλωτή. Golden! 

10. #human_resources:

Μπορεί οι μηχανες να έχουν αντικαταστήσει πολλά, αλλά όχι το πνεύμα της ανθρώπινης συνεργασίας. Αναδείξτε τη δυναμικότητα της ομάδας και μοιραστείτε φωτογραφίες από το process του team work. Tέτοια post δημιουργούν μια πιο προσωπική σχέση με τους ακολούθους όσο ταυτόχρονα εσείς διαφημίζετε το brand σας. Στην τελική οι άνθρωποι που δουλεύουν για σας θα πρέπει να ειναι η καλύτερη διαφήμιση της επιχείρησής σας!

Dimitris Gallos
Δημήτρης Γάλλος