Η έλευση της εποχής των social media συνεπάγεται αλλαγή στις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τη συμπεριφορά των χρηστών. Ο καταναλωτής πλέον καταφεύγει στο Διαδίκτυο για να πραγματοποιήσει μια αγορά ή για να επιλέξει τον επόμενο προορισμό του. Δεν αποτελεί εξαίρεση και ο ξενοδοχιακός κλάδος, πόσο μάλλον εαν λάβει κανείς υπόψη ότι τα social media δεν έχουν γεωγραφικα σύνορα και συνεπώς η εμβέλειά τους είναι απεριόριστη. Ενδεικτικό παράδειγμα του ρόλου που παίζει το online περιβάλλον, αποτελεί η έρευνα του TrustYou, που έδειξε οτι το 95% των ταξιδιωτών χρησιμοποιουν online υπηρεσίες όπως το TripAdvisor για να επιλέξουν το ξενοδοχείο όπου θα σταματήσουν στο επόμενο ταξίδι τους.


Το 95% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν online υπηρεσίες για να επιλέξουν ξενοδοχείο.

Ο επιχειρηματίας, από την πλευρά του, οφείλει να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τον αυξανόμενο ρόλο που παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα δεν ειναι αρκετό να βασιστεί κανείς στα παραδοσιακά μέσα marketing, όπως η τηλεοπτική διαφήμιση ή η τοποθέτηση αγγελίας σε μια εφημερίδα. Εάν ο επιχειρηματίας θέλει να επιτύχει στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρέπει να συμβαδίζει με τις τελευταίες τάσεις της αγοράς και να κάνει αισθητή την παρουσία της επιχείρησής του στα social media.


Ο επιχειρηματίας πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία της επιχείρησής του στα social media

Tα καλύτερα ξενοδοχεία σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις νέες εξελίξεις στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ και να εξασφαλίσουν απευθείας κρατήσεις, για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο από τους ανταγωνιστές τους. Ωστόσο, το Internet είναι 

ο “χώρος” της άφθονης πληροφορίας και κατά συνέπεια η επιχείρησή σας μπορει να περάσει απαρατήρητη ανάμεσα στην πληθώρα των επιλογών. Οι ειδικοί στο ψηφιακό μαρκετινγκ έχουν την εμπειρία και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο. Γνωρίζουν ειδικές στρατηγικές για να ξεχωρίσει η επιχείρησή σας στον ψηφιακό μικρόκοσμο και να διασφαλίσετε αυξημένα έσοδα. Μια από αυτές τις στρατηγικές είναι το remarketing.


Εμπιστευτείτε τους ειδικούς στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ!

H ιδεά του remarketing βασίζεται στην τοποθέτηση διαφημήσεων σε ενα στοχευμένο κοινό που κάποτε επισκέφθηκε την ιστοσελίδα σας, την ώρα που απλά σερφάρει στο Internet. Δεν ειναι μυστικό πως τα social media λειτουργούν με αλγορύθμους, και επομένως στην εποχή μας είναι δυνατή η γνώση των προτιμήσεων του μέσου χρήστη. Η γνώση αυτή αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας στην περίπτωση διεξαγωγής μιας στοχευμένης διαφημιστικής καμπάνιας. Εν ολίγοις, αν τον τελευταίο καιρό επισκεφθήκατε πολλές ιστοσελίδες με συμβουλές αδυνατίσματος, διαφημίσεις τέτοιου τύπου θα βλέπετε συχνά και στο Facebook.


Γνωρίζουμε πως να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες αλλά και να δημιουργήσετε brand loyalty.

Εξάλλου, η επένδυση ενός επιχειρηματια σ’ αυτή την υπηρεσία θα υπερκαλυφθεί σύντομα από το ρεύμα των νέων πελατών. H εταιρία μας εγγυάται ότι η διαφήμιση της δικής σας επιχείρησης θα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές σας. Εαν λοιπόν κάποιος ψάχνει να κλείσει ξενοδοχείο online, το δικό σας ξενοδοχείο θα απολαμβάνει περισσότερες προβολές και περισσότερες ευκαιρίες booking.