Ο αριθμός των κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό το 2020 προβλέπεται να φτάσει τα 200 εκατομμύρια άτομα.

Οι πωλήσεις πολυτελών αγαθών σε κινέζους τουρίστες μέχρι το 2020 μπορούν να φθάσουν το 35% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων.

Το έργο "2017 Global Tourism: Making waves in Asia" διερεύνησε τους βασικούς παράγοντες ανάπτυξης των κινεζικών εξερχόμενων ταξιδιωτικών προορισμών. Το 2016 ήταν ένα δύσκολο έτος, επηρεασμένο από τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομική κρίση.  Ανάμεσα στους παράγοντες που επηρέασαν τις διεθνείς τουριστικές προσδοκίες των κινέζων περιλαμβάνονται πρόσθετες διακοπές, μείωση ταξιδιωτικών περιορισμών και μεγάλη επιθυμία να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Τα έξοδα των κινέζων τουριστών για διακοπές έχουν τριπλασιαστεί από τα 73 δισεκατομμύρια δολάρια πού καταγράφτηκαν το 2011, φθάνοντας τα 261 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, ενώ το 2021 αναμένεται να φτάσουν τα 429 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η υποτίμηση του Γιουνάν και οι αυστηρότεροι τελωνειακοί έλεγχοι συγκαταλέγονται μεταξύ των παραγόντων που επηρεάζουν τις αγορές τους στο εξωτερικό, αλλά καθώς οι κινέζοι ταξιδιώτες γίνονται πιο εξειδικευμένοι στον τουρισμό, τα ψώνια εξακολουθούν να παίζουν όλο και λιγότερο σημαντικό ρόλο σε σχέση με το παρελθόν.

Ενώ οι Κινέζοι τουρίστες εκφράζουν μια ισχυρότερη επιθυμία για νέες εμπειρίες, η ασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό κριτήριο επιλογής προορισμού. Τα στατιστικά δεδομένα λένε ότι 70% των ερωτηθέντων ισχυρίζονται ότι η ασφάλεια αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα που επηρεάζει τις επιλογές τους, ακολουθούν τα έξοδα ταξιδιού και τα αξιοθέατα.

Η στατιστική υποστηρίζει ότι τα 80% των κινεζικών εξερχόμενων κρατήσεων ταξιδιών πραγματοποιούνται online.

Οι Κινέζοι τουρίστες αγαπούν το σερφάρισμα σε γρήγορες και αισθητικά ελκυστικές ιστοσελίδες. Επομένως, πρέπει να επιβεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας είναι σύγχρονη, responsive και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Οι σημαντικές πληροφορίες πρέπει να είναι ορατές με την πρώτη ματιά.