Στο σημερινό ψηφιακό κόσμο, οι προσδοκίες των πελατών επηρεάζονται από τις εμπειρίες τους στο διαδίκτυο, όπου οι προτιμήσεις τους αναγνωρίζονται αυτόματα. Η προσδοκία τους τώρα είναι ότι το αγαπημένο τους ξενοδοχείο πρέπει να θυμάται την επέτειό τους ή το τί κρασί παραγγέλνουν στο εστιατόριο.

Είτε πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο είτε για ένα μικρό ξενώνα, η επιτυχία της επιχείρησης βασίζεται στη φιλικότητα, την αποτελεσματικότητα και τις προσωπικές αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες. Η σημερινή τεχνολογία έχει αναδειχθεί ως ένα κρίσιμο εργαλείο για την επίτευξη αυτών των στόχων καθώς προσπαθεί να εξισορροπήσει τη χρήση της με την κλασική και διαχρονική φιλοξενία. Τα πιο πετυχημένα ξενοδοχεία έχουν αναπτύξει διάφορες στρατηγικές για να ενισχύσουν την παροχή υπηρεσιών με τεχνολογία χωρίς να αμβλύνουν την ουσία της ίδιας της φιλοξενίας.

Πάρτε το … προσωπικά

Η δημιουργία μιας μοναδικής και εξατομικευμένης διαμονής είναι ένας καλός τρόπος να διαφοροποιηθεί το ξενοδοχείο σας. Με ένα συνδυασμό καλών υπηρεσιών και τεχνολογίας, τα ξενοδοχεία έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία του επισκέπτη που αντανακλά τις μοναδικές του προτιμήσεις καθώς και ξεπερνά τις προσδοκίες του.

Η δυνατότητα της χρήσης υψηλής τεχνολογίας βοηθά στα ξενοδοχεία να δημιουργήσουν την αξέχαστη διαμονή που προσελκύει τους πελάτες να επιστρέψουν ξανά στο αγαπημένο τους θέρετρο.

Γνωρίστε τους επαναληπτικούς πελάτες

Η δημιουργία μιας στενής σχέσης με τους πελάτες είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους ένα ξενοδοχείο μπορεί να ξεχωρίσει. Ξεκινήστε εντοπίζοντας τους επισκέπτες που επιστρέφουν στο ξενοδοχείο σας. Η γνώση του ιστορικού του πελάτη σας βοηθάει να κατανοήσετε καλύτερα τις προσδοκίες του και ταυτόχρονα σας παρέχει μια πλατφόρμα για να προσφέρετε ένα προσωπικό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Ως ιδέα θα μπορούσε το ξενοδοχείο να εγγράφει αυτόματα τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες σε ένα ειδικό πρόγραμμα ή loyalty club που προσφέρει εξατομικευμένη υπηρεσία και ανταμείβει τους πελάτες με ειδικά δώρα, εκπτώσεις και άλλα bonus.

Σκεφτείτε εφαρμογές

Αναγνωρίζοντας τη μετατόπιση των προτιμήσεων των πελατών στην επικοινωνία, κάποια ξενοδοχεία εισάγουν ειδικές εφαρμογές που κατεβάζουν οι επισκέπτες, για να διευκολύνουν τις αιτήσεις παροχής υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Άλλα ξενοδοχεία δημιουργούν ειδικά messengers για να βοηθήσουν στην ανταλλαγή μηνυμάτων και στην κοινωνική αφοσίωση.

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία. Σκεφτείτε μια εφαρμογή που θα επιτρέψει στους πελάτες να επικοινωνήσουν μαζί σας, να κάνουν κρατήσεις σε εστιατόρια, να καλέσουν ταξί ή να ζητήσουν ένα κοκτέιλ ενώ βρίσκονται στην πισίνα.Τα ξενοδοχεία και οι τεχνολογικοί συνεργάτες τους συνεχίζουν να καινοτομούν, για να επεκτείνουν τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που αυξάνουν τον βαθμό της ανταγωνιστικότητας στην αγορά. Κερδίζουν αυτοί που είναι συνέχεια online.