Ζούμε σε εποχές όταν πλέον δεν αρκεί απλώς  να διαφημίζεις. Η διαφήμιση πρέπει να αποκτήσει αξία. Οι τελευταίες τηλεοπτικές διαφημίσεις της ΑΛΦΑ δεν πουλάνε μόνο την ίδια την μπίρα, αλλά και το συναίσθημα. Πώς μπορεί όμως κανείς να δημιουργήσει ένα ωραίο story αν δεν έχει έμπνευση συγγραφέα;

Πιστεύουμε ότι αυτά τα 3  βήματα θα συνεφέρουν στην αναβάθμιση του διαφημιστικού σας προγράμματος:

1.      Να ξέρετε πολύ καλά ποιό είναι το στοχευμένο κοινό σας και ποιες είναι οι προτιμήσεις του.

Αν είστε ειδικός σε κάτι μη φοβάστε να το δηλώσετε και να κερδίσετε το κοινό σας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το αποδεικνύουν. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα εστιατόριο όπου σερβίρονται πιάτα ασιατικής κουζίνας. Ποιες είναι οι πιθανότητες να έχετε στο κατάλογό σας παραδοσιακά ελληνικά πιάτα; Η έννοια του φόβου του κενού έχει αντικατασταθεί με την έννοια «λίγα και καλά», μη το ξεχνάμε αυτό και για το design όπου επικρατεί η τάση για minimal. 

2.      Η λέξη-κλειδί είναι επικοινωνία.

Οι ιστορίες σας δεν μπορούν να είναι βαρετές. Ακόμα και το πιο απλό company profile πλέον θέλει δημιουργικότητα και διάθεση. Μην ξεκινήστε την περιγραφή της εταιρείας σας με το «ιδρύθηκε την τάδε χρονιά», αλλά πείτε την ιστορία της επίχρισής σας  με δική σας γλώσσα: Ποιοι είμαστε; Τι κάνουμε; Γιατί και για ποιους το κάνουμε; Οι απρόσωπες περιγραφές δεν κερδίζουν εύκολα το κοινό.

3. Δημιουργήστε φίλους

Τα social media χρησιμοποιούμε όχι μόνο να διαφημίζουμε το προϊόν μας, αλλά και να φτιάξουμε παρέα από πιστούς φίλους που θα μοιράζουν τις θετικές εμπειρίες τους που έχουν να κάνουν με το brand σας. Εξασφαλίστε να είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον το περιεχόμενο της σελίδας σας, ελκυστικό και λιγότερο «εταιρικό», έτσι ώστε να πατήσει κανείς εύκολα το share ή like.