Instagram 

Πλέον είναι κατανοητό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του Instagram προτιμούν να αγοράζουν τα προϊόντα online και αυτό πάει να πει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό το κανάλι πώλησης.

  • Επαγγελματικό περιεχόμενο για stories. Δημιουργήστε το περιεχόμενο σε διαστάσεις 1080x1920 - 9:16.
  • Χρησιμοποιήστε τα stories για να δείξετε πως ετοιμάζεστε για το Black Friday και όχι για να προωθήσετε συγκεκριμένα προϊόντα.
  • Δείξτε τα εκπτωτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας το carousel φτιάχνοντας καινούριο post.
  • Ρωτήστε το κοινό σας για κάτι που έχετε απορίες χρησιμοποιώντας τα polls, θα χαρούν να απαντήσουν.
It's part of the human condition to want to share things - thoughts, ideas, opinions.

E-mail marketing 

Οι πελάτες περιμένουν emails με Black Friday εκπτώσεις όσο τίποτα άλλο αυτές τις ημέρες.

  • Ακόμα προλαβαίνετε να ζητήσετε από τους πελάτες σας να κάνουν εγγραφή για να λαμβάνουν τα emails σας. Δοκιμάστε website push notifications για να το εφαρμόσετε. Εγώ προσωπικά δουλεύω το Hellobar, κοστίζει περίπου 200€/χρόνο αλλά την δουλειά του την κάνει
  • Εάν έχετε ήδη μαζεμένα emails, μην στέλνετε τις προσφορές σας την τελευταία μέρα, 2-3 μέρες πριν πιστεύω πως είναι το ιδανικό.

Facebook 

Ο σκοπός μας εδώ είναι να στοχεύσουμε σε αυτούς με τους οποίους ήδη είχαμε επικοινωνία, τι εννοώ με αυτό.

  • Retargeting & Facebook Messenger Destination Ads. στοχεύουμε σε αυτούς που ήδη έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας χρησιμοποιώντας το Facebook pixel και προσθέτουμε το CTA κουμπί το οποίο μας οδηγεί στο messenger που απαντάμε εμείς οι ίδιοι η έχουμε ήδη εγκαταστήσει ένα char bot.
  • Δοκιμάστε canvas για φτιάξετε κάτι εξαιρετικά όμορφο.

Bloggers & Influencers

Βρείτε τους bloggers που σχετίζονται με τα προϊόντα σας και δώστε τους να δημοσιεύσουν άρθρα σχετικά με τις προσφορές σας. Καλό είναι να ετοιμάσετε 5-10 unique κείμενα, πιστεύω πως θα χαρούν να τα δημοσιεύσουν.

Organic traffic

Όλοι μας καταλαβαίνουμε πως ένα μεγαλύτερο Ποσοστό των αγοραστών προτιμούν το οργανικό αποτέλεσμα παρά τις αγγελίες σηκωμένες με AdWords. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να έχουμε ένα θεματικό landing page στο οποίο πρέπει να δείξουμε να αναρτήσουμε τα προϊόντα μας και τρέχουσες εκπτώσεις. Keyword analysis σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωτικό.