Είναι γεγονός ότι σήμερα όλο και περισσότερες κρατήσεις των ξενοδοχείων γίνονται online. Οι ξενοδόχοι έχουν συνηθίσει ότι οι κρατήσεις προέρχονται από διαφόρους online agents τύπου booking.com και πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να το αλλάξουν. 

1)    Καινούργια ιστοσελίδα για το ξενοδοχείο σας.

Πως μπορεί να βοηθήσει μια καλά δημιουργημένη ιστοσελίδα στο να αυξηθούν οι απευθείας κρατήσεις;

Μια κράτηση συνήθως ξεκινάει από μια αναζήτηση στο Google, συνεχίζει με την ανάγνωση σχολίων και ολοκληρώνεται με την ίδια την διαδικασία της κράτησης.

Για να πετύχει η στρατηγική της αύξησης των κρατήσεων πρέπει να είστε παρόν σε όλα αυτά τα στάδια. Οι πελάτες πρέπει να σας βρίσκουν εύκολα. Εάν όμως η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας εμφανίζεται στο τέλος της λίστας στα αποτελέσματα της αναζήτησης, όπως καταλαβαίνετε, οι πιθανότητες να αποκτήσετε έναν απευθείας πελάτη πέφτουν.

2)    Αναπτύξτε το απευθείας κανάλι πωλήσεων.

Για ένα σχετικά μικρό ξενοδοχείο μπορεί να είναι δύσκολο να προσλάβει ένα συγκεκριμένο άτομο να διαχειρίζεται τις απαραίτητες στρατηγικές στο μάρκετινγκ. Απευθυνθείτε στους επαγγελματίες στο χώρο του digital marketing για να δείτε ότι ο αριθμός των απευθείας πελατών σας αυξάνει όπως και τα κέρδη σας.

3)    Godigital, gomobile.

Οι ψηφιακές διαφημιστικές καμπάνιες είναι πολύ αποτελεσματικές και κατευθύνουν την επισκεψιμότητα στο δικό σας website, το οποίο πρέπει να είναι εύκολο σε χρήση, λειτουργικό και να ελκύει τον πελάτη να κάνει την κράτησή του εκεί, ακόμα και αν οι άλλοι online agents δίνουν την ίδια τιμή για το δωμάτιο. Οι περισσότερες σελίδες των ξενοδοχείων δεν είναι mobile friendly. Ως αποτέλεσμα, το ξενοδοχείο χάνει τον πελάτη του γιατί κουράστηκε να περιμένει να φορτωθεί ή γιατί στάλθηκε σε μία άλλη σελίδα να κάνει τη κράτησή του.

4)    Η διαφήμιση του ξενοδοχείου σε στοχευόμενο κοινό.

Μια λάθος μάρκετινγκ στρατηγική μπορεί να σας οδηγήσει στο να χάσετε τους πελάτες σας και όχι να τους κερδίσετε. Η ιδέα να βομβαρδίζετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας με τις διαφημίσεις του ξενοδοχείου στα social media δεν είναι πολύ καλή και καμιά φορά καθόλου αποτελεσματική.