1. Προσδιορίστε ποιο θέλετε να είναι το κοινό σας!

Πρωτού προχωρήσετε στο σχεδιασμό μιας ελκυστικής για τον καταναλωτή διαφήμισης, σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε σε ποίο ακριβώς κοινό στοχεύετε και τις ανάγκες του κοινού αυτού. 

Ποιοί είναι οι λόγοι για τους οποίους απευθύνστε σ’ αυτούς; 

Γνωρίζοντας επακριβώς σε τι κοινό στοχεύετε και ποιές οι επιθυμίες του, μπορείτε να καταλήξετε στην επιλογή κάποιων συγκεκριμένων γραφικών που θα προωθήσουν την ιδέα σας με την ελπίδα να κερδίσετε τα επιθυμητά κλικ και την εμπλοκή των χρηστών.

 

2. Σχεδιάστε έχοντας στο νου το κοινό σας!

Όταν ξεκινάτε τη δουλειά πάνω στα γραφικά σας, πάντα να έχετε στο μυαλό σας τον τελικό καταναλωτή!

Να είστε σίγουροι πως επιδεικνύετε εικόνες που αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται ο καταναλωτής και παράλληλα προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια συναισθηματική δέσμευση με το κοινό μέσω του οπτικού υλικού το οποίο μοιράζεστε.

Έτσι θα διασφαλίσετε την προσοχή του κοινού πιο άμεσα, και κατά συνέπεια θα είναι πιο μεγάλη η πιθανότητα να εξασφαλίσετε τα επιθυμητά κλικ.

 

3. Μοιραστείτε τα οφέλη, όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του προιόντος!

Μιλώντας καθαρά από άποψη στατιστικής, οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν άλλους ανθρώπους στις διαφημίσεις του Facebook - έρευνες δείχνουν ότι οι διαφημίσεις του Facebook που περιλαμβάνουν εικόνες ανθρώπων είναι φανερά πιο αποτελεσματικές από τις διαφημήσεις όπου το ανθρώπινο στοιχείο απουσιάζει. 

Προσπαθήστε να αναδείξετε ανθρώπους που επωφελούνται από τη χρήση των προιόντων σας, και όχι να αναδεικνύετε μόνο το προιόν αυτό καθαυτό. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ταυτιστούν με τα άψυχα αντικείμενα, όμως ταυτίζονται με την ιδέα της δυνατότητας της επίλυσης των προβλημάτων τους με την χρήση του εν λόγω αντικειμένου.

 

4. Να είστε ξεκάθαροι και συνοπτικοί!

 

Κάντε το εύκολα κατανοητό στο κοινό σας τι είναι αυτό που συμβαίνει στο ad creative.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται από  εύκολη διάσπαση προσοχής και ανακατευθύνεται από τη μια σελίδα στην άλλη με ταχείς ρυθμούς. Επομένως το να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με τη βοήθεια του οπτικού υλικού είναι εξέχουσας σημασίας. 

Το ίδιο ισχύει και για τη διαφημιστική σας καμπάνια στο Facebook - να είστε σύντομοι και περιεκτικοί όσο παράλληα βοηθάτε τους ανθρώπους να κατανοήσουν τι ακριβώς είναι αυτό που προσφέρετε στον καταναλωτή.

 

5. Να εμπνέετε! 

 

Να περιλαμβάνετε ηχυρές εκκλήσεις για δράση, ούτως ώστε να δημιουργήσετε μια αίσθηση επείγουσας κατάστασης στον χρήστη.

Λέξεις όπως “σήμερα” ή “τώρα αμέσως” τείνουν να υποβοηθούν το κοινό, ώστε να είναι άμεσο στις αντιδράσεις του - μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Facebook ad copy για την άμεση έκκληση δράσης, αλλά και να υπενθυμίζετε στο κοινό να δράσει μέσω των μοχλών πίεσης που είναι ήδη ενσωματωμένοι στο Facebook.

 

6. Αποφύγετε τα μεγάλα κείμενα!

 

Αν και το Facebook έχει χαλαρώσει τον κανόνα του 20%, η παρουσία μεγάλου όγκου κειμένων μπορεί δράσει εναντίον σας και να μειώσει την αποδοτικότητα της διαφήμισης σας. Κατά συνέπεια, αν θέλετε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της διαφήμισής, μειώστε το κείμενο σας.

Με τη σωστή μείξη στόχευσης και δημιουργικότητας, το Facebook ads μπορεί να κάνει θαύματα για την επιχείρησή σας! Ευελπιστούμε ότι ο συμβουλές αυτές θα βάλουν την επιχείρηση σας σε μια σωστή και επιτυχημένη πορεία!